Autogén tréning

Kedvezményes, online autogén tréning csoport indul

A jelenlegi járvány szinte minden ember számára szorongáskeltő élmény. Az autogén tréning egy elismert, orvosilag megalapozott relaxációs módszer, mely kiválóan alkalmas stresszoldásra. Most kedvezményes áron indítok 5-6 fő részére online csoportot, hogy ezzel is segítsem azokat, akik számára ez az időszak nehéz. A csoportba lépést rövid online interjú előzi meg. A csoport támogató céllal indul és nem helyettesíti a mentális egészségügyi ellátást. Jelentkezés, részletek: tanacsadas@intimszfera.hu. Egy 45 perces alkalom ára: 4.000 Ft/fő. Tervezett indulás: május közepe.

Mi az autogén tréning (AT) és mire használható?

Az autogén tréning egy orvosilag megalapozott relaxációs módszer, amelyet több évtizede zajló kutatások eredményei támasztanak alá. Az "autogén" görög eredetű szó, azt jelenti, "önmagából fakadó". A módszer neve arra utal, hogy a tréning hatására képessé válhatunk saját belső erőforrásaink felszabadítására és kontrollálására, ezáltal beindítva a szervezet öngyógyító folyamatait. Az autogén tréninget elsősorban a stressz kezelésére, a szorongáscsökkentésére, illetve a szorongással összefüggő testi tünetek enyhítésére alkalmazhatjuk. Emellett jótékony hatását igazolták koncentrációs zavarok, alvászavarok és szexuális zavarok esetén is - hiszen gyakran ezen zavarok hátterében is a szorongás áll.

Az autogén tréning különféle krónikus testi betegségek esetén (pl. inzulinrezisztencia,diabétesz, asztma, stb.) is pozitív hatással lehet az életminőségre. A gyakorlás során befelé, önmagunkra figyelve megtapasztalhatjuk az álom és ébrenlét határán átélt testi-lelki ellazultságot és ezt az állapotot a gyakorlás hatására mi magunk is bármikor előidézhetjük, amikor szükségünk van egy kis kikapcsolódásra. Egy fárasztó nap után, vagy egy stresszes értekezlet előtt, esetleg egy fontos vizsgára készülve az autogén tréning olyan eszközt adhat a kezünkbe, amihez semmi másra nincs szükségünk, mint saját magunkra és arra, hogy figyelmünket képesek legyünk magunkra irányítani. Amennyiben az autogén tréninget életvitelszerűen alkalmazzuk, akkor a relaxáció autonóm idegrendszerre gyakorolt hatásának köszönhetően hosszútávon nyugodtabb lesz a pihenésünk, szervezetünk ellenálló képessége növekedhet, jobban kezelhetjük a különféle pszichés feszültségeket valamint fejlődhet az önismeretünk is.

Díjszabás:

  • Egyéni foglalkozás: 8.000 Ft/50 perc
  • Nappali tagozatos diákok részére az egyéni konzultációs díj: 6.000 Ft/50 perc

zen-2819215